Catina cu miere

catina-003

Catina nu ar trebui sa lipseasca din casa pe timpul iernii. Fruct ecologic (de cele mai multe ori), nepretentios, cu nenumarate proprietati: polivitaminic, multimineral, intareste imunitatea, puternic antioxidant s.a.m.d.

Ingrediente

  • catina
  • miere

Mod de pregatire

Catina cu miere

Se umplu borcanele trei sferturi cu fructe de catina (3/4), curate si zvantate. Se adauga miere (1/4), pana trece de fructe. Se lasa 7-10 zile la rece/frigider si se amesteca din cand in cand, cu o lingura de lemn curata. Dupa 7/10 zile fructele pot fi consumate impreuna cu mierea. Gustul este dulce-acrisor! Se pastreaza la frigider.

Macerat de catina cu miere

25-30 linguriĀ  de catina (1 lingura aprox. 20 gr catina) se mixeaza cu 250 ml miere. Se pastreaza la frigider. Se agita periodic si putin inainte de fiecare utilizare. Se adauga in ceaiuri sau se consuma in diferite combinatii.

Timp de preparare: 15 minute
Complexitate: Foarte redusa
Portii: –

Imagini

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Catina cu miere”

  1. Lavi says:

    De unde putem cumpara catina?

    • maria says:

      Catina se cumpara toamna, din piete de la tarani, sau diversi culegatori. Este o planta care creste peste tot si multi mai fac un ban in plus vanzand fructele. Datorita proprietatilor medicinale, unii intreprinzatori o mai vand si congelata. Trebuie sa dai search pe google pentru varianta congelata.

Leave a Reply

Sponsored by Curry and Spice